dijous, 3 de novembre de 2011

INSPECCIÓ DE RIU. TARDOR 2011
Avui membres de l'associació hem anat a fer la inspecció de riu de la temporada, tardor 2011.
Amb el dia nuvolat però després ha canviat a solejat, hem pogut disfrutar d'un bon matí.
Fent un resum de les dades obtingudes, podem destacar el cabal de 12 m3/s, l'aigua amb color transparent i sense olor trobant entre vegetació alguna deixalla. La temperatura de l'aigua a 22 graus cetígrats, amb 0 mg/l de nitrats, entre 7 i 8 el pH, 8 mg/l d'oxígen dissolt i obtenint un 85 % de saturació d'oxígen.
Pel que fa a la presència biològica destaquem entre els macroinvertebrats representants d'efemeròpters, dípters, mol·luscs i heteròpters obtenint així un índex bo de macroinvertebrats.
Referent a la flora present, destaquem: l'àlber, l'arç blanc, la canya de Sant Joan, el canyís, cua de cavall, esbarzers, jonc boval, llenties d'aigua, lliri groc, pollancre, entre altres.
En fauna cal nomenar: truita, barb comú, madrilla, gripau comú, granota verda, serp d'aigua, martinet blanc, cuereta torrentera, polla d'aigua, ànec collverd, teixidor, blauet, entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'associació està formada per persones que mantenen un lligam estret amb aquest entorn natural que conforma l'aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana.

Des d'aquesta entitat volem donar a conèixer els principals valors naturals que trobem a l'espai natural protegit "Aiguabarreig Segre- Noguera Ribagorçana", a través d'un conjunt d'activitats vinculades amb l'educació ambiental, així com també participar en projectes de millora i de gestió dins dels espais naturals.